Baguje.COM

Kako da napravite spisak fajlova u direktorijumu?

Ukoliko želite da napravite spisak svih fajlova/direktorijuma u nekom direktorijumu kako bi ga poslali nekome videćete da posao nije ni malo lak. Prvo treba naći način, a neki lak baš i ne postoji. Zato vam predstavljam programčić koji ovaj posao radi najbrže moguće, i na kraju dobijate spisak koji ste želeli.

GetFolder je besplatan portabilan program koji vam omogućava da napravite spisak fajlova i direktorijuma u nekom određenom direktorijumu. Ovaj spisak možete da sačuvate u nekoliko različitih formata kao što su XML, HTML, CSV i TXT.

Jednostavno kliknite na prvo dugme “Select Folder” kako bi pronašli direktorijum koji želi da vam bude osnovni, tj. koga želi da skenirate, i kada ste ga izabrali u programu će se izlistati svi fajlovi koji se nalaze u njemu. Klikom na dugme “Save list as” kasnije birate format u kome želi da snimite vaš spisak.

Čim ste odabral format, ponuđeno vam je da unesete ime fajla i odaberete mesto gde želi da ga snimite. Sa tim fajlom kasnije možete da radite šta god poželite, od štampe do slanja e-poštom prijatelju.

Program radi na Windows operativnim sistemima počev od Windows XP pa sve do Windows 7.

Preuzmite GetFolder

Exit mobile version