Baguje.COM

Kako da bekapujete Firefox dodatke i podešavanja ?

Verovatno Vam je dosadilo da po instalaciji operativnog sistem ponovo tražite i skidate Vaše omiljene dodatke, teme za Firefox koji Vam u velikoj meri olakšavaju surfovanje Internetom, upotrebu raznih servisa i slično.  Bekapovanje svih Firefox podešavanja od sada je više nego jednostavno uz FEBE.

FEBE (Firefox Environment Backup Extension) je dodatak  za Firefox koji će sačuvati sve vaše ranije instalirane dodatke, teme, podešavanja pa čak i Greasemonkey skripte. FEBE takođe čuva sva vaša druga podešavanja u sklopu Firefox pregledača kao što su bookmark, vizuelna podešavanja, istorija učitanih stranica, lozinke itd. Sam FEBE dobro je opremljen pratećim opcijama tako da možete precizno odrediti šta je ono što tačno želite da sačuvate, gde i kada. FEBE vam daje mogućnost da precizno odredite kada želite da se podešavanja vašeg pregledeča sačuvaju, takođe, moguće je odabrati ručno čuvanje. FEBE ima integrisanu podršku za Internet bekap servis Box.net, pa sa svega par klikova mišem možete bekapovati kompletna podešavanja, dodatke i teme na svoj nalog na Box.net-u. Ovako široka paleta opcija omogućava vam da lako sinhronizujete vaš Firefox pregledač na računaru na poslu i računaru kod kuće.


Opcije za vraćanje bekapovanog Firefox pregledača takođe je odlično osmišljen, FEBE vam daje mogućnost da preuzmete samo određene segmente bekapa. Tako recimo možete vratiti samo izmene vaših bookmarka. Ovakav vid sinhronizacije omogućava vam da na svom računaru u kancelariji imate pred sobom sve adrese koje ste prethodno kod kuće zabeležili.


FEBE je potpuno besplatan i možete ga preuzeti ovde. FEBE je kompitabilan sa Firefox pregledačima počevši od verzije 3.0 pa nadalje.

Exit mobile version