Baguje.COM

Kako da uklonite Windows Live Messenger ?

Ukoliko pratite ovaj blog, sigurno vam nije promaklo uputstvo kako da instalirate i koristite Windows Live Messenger, program za dopisivanje, naslednik MSN Messengera. Pretpostavljam da većina vas koristi neki program za dopisivanje, a možda neki od vas, kao i ja, koriste više od jednog programa. Recimo, imate nalog na gmailu, pa koristite Gtalk program za dopisivanje sa Gmail prijateljima, Yahoo messenger za Yahoo prijatelje, ICQ, AOL itd. Zaista nema potrebe koristiti poseban program za posebnu grupu prijatelja, jednostavno možete da instalirate recimo Trillian, Pidgin, Digsby, Meebo itd. Ovo su programi uz pomoć kojih možete da dodate sve pomenute kontakte u jedan spisak prijatelja i da se sa jednog programa dopisujete na više strana. Što znači da ukoliko ste instalirali neki od ovih multiprotokol programa, možete da uklonite ostale koje ste ranije postavili. Sve njih je veoma jednostavno ukloniti preko “Add/Remove programs” opcije u “Control panelu” na vašem Windows operativnom sistemu sem jednog, i to baš Microsoftov “Windows Live Messenger”.

Opisaću vam program koji u potpunostii i trajno uklanja Live Messenger sa vašeg računara. U pitanju je besplatan program WLMUninstaller.

Postupak

1. Učitajte sajt http://www.msn-tools.net/wlm-msn-uninstaller/ i preuzmite program WLMUninstaller (~ 250 kb)

2. Pokrenite pruzeti program, i dobićete prozorčić sličan ovome sa slike ispod.

3. Na prozoru ćete videti informacije o trenutnoj verziji instaliranog Messengera, i imati opciju da uklonite (Uninstall) isti sa računara zauvek.

4. Poslednji korak je da kliknete da dugme “Uninstall” i sačekate da se proces uklanjanja završi. Na kraju ćete dobiti poruku da je postupak uspešno završen.

Exit mobile version