Baguje.COM

Kako da ugasite Facebook nalog ?

Da li želite da ugasite Facebook nalog ? Na svu sreću, postupak za gašenje, iliti deaktivaciju naloga je veoma jednostavan, a postoji mogućnost da se i predomislite nekada kasnije, pa se vratite sa istim nalogom i istim podešavanjima.

1. Prijavite se na Facebook sa vašim korisničkim imenom i lozinkom.

2. Kliknite na dugme “Settings” pa zatim na “Account

3. Pri dnu stranice videćete naslov Deactivate, i pored njega link ka stranici za deaktivaciju. Kliknite na njega.

4. Popunite tražene podatke kao što su razlog napuštanja Facebooka (ovo je obavezno), detaljnije objašenjenje odlaska i poslednja opcija je da isključite sva dalja obveštenja sa Facebooka na vašu e-poštu. Dakle, ukoliko ne želite da primate više poštu od Facebooka, odaberite opciju “Email opt out”.

5. Na kraju kliknite na “Deactivate” dugme. Sada ćete dobiti stranicu na kojoj se potvrđuje da je vaš nalog ugašen.

Vraćanje ugašenog naloga

ŠTA? UGASIO/LA SAM GA ! Na žalost, Facebook nalog nije moguće u potpunosti ugasiti, već samo deaktivirati iliti zamrznuti ga. Vaši prijatelji neće moći da pristupe vašem profilu, niti će se primetiti da ste nekada imali nalog. U svakom slučaju, ova deaktivacija je u potpunosti ista kao i brisanje naloga, sa tim da vam ostaje mogućnost da se nekada vratite ukoliko promenite mišljenje. Postupak vraćanja naloga je sledeći:

1. Učitajte glavnu stranicu Facebooka.

2. Prijavite se sa korisničkim imenom i lozinkom kao pre, tj. kao da niste ni gasili nalog.

3. Proverite vašu e-poštu kako bi potvrdili da zaista želite da se vratite.

4. Pratite link iz e-pošte. Link će vas vratiti na vašu Facebook stranicu, koja će izgledati isto kao i pre nego što ste deaktivirali nalog. Sva vaša podešavanja i događaji će ostati isti nakon reaktivacije. Sve što treba da uradite je da počnete ponovo da uživate u “čarima” Facebooka.

Exit mobile version