Baguje.COM

Da li će Windows 7 raditi na vašem računaru ?

Kratko rečeno, ukoliko vaš računar podržava Windows Vistu, verovatno će podržavati i Windows 7. Kako bi proverili da li ćete moći instalirati Windows 7 i koristiti ga bez problema instalirajte i pokrenite program Windows 7 Upgrade Advisor . Program će skenirati vaš računar i izvestiti vas o tome da li možete da uradite instalaciju, koji će biti mogući problemi, preporučiti vam hardver koji provereno radi sa novim operativnim sistemom itd.

Sa Windows Viste na Windows 7

Apgrejd (upgrade) sistema sa Windows Viste na Windows 7 bi trebao da teče bez ikakvih problema. Kompatibilnost ova dva operativna sistema je najveća moguća. Međutim, prilikom same instalacije, Windows 7 će proveriti vaš sistem i zapisati eventualne probleme. Proces može da traje satima, sve u zavisnosti od količine podatka na vašem hard disku.

Instalacija Windows 7 na vaš laptop

Ukoliko je na vašem laptopu već Windows Vista, moći ćete da koristite i Windows 7. Ukoliko pak imate Windows XP, pokrenite “Upgrade advisor” program kako bi uradili proveru kompatibilnosti hardvera.

Sa Windows XP na Windows 7

Sam Microsoft ne preporučuje apgrejd sa Windows XP-a na Windows 7 zbog nedovoljne kopatibilnosti ovih sistema. Preporučuju da ukoliko to ipak želite, kontaktirate stručnu osobu koja će vam uraditi bekap, zatim uraditi osnovnu instalaciju Windows 7 operativnog sistema (ukoliko je moguće zbog hardvera), i zatim vratiti vaše dokumente, podešavanja i programe.

Exit mobile version