Baguje.COM

Kako da skratite više URL-ova odjednom ?

Ranije pisah o postupku skraćivanja i proširivanja skraćenih URL-ova, tj. procesu u kome vi dobijete skarćenu adresu nekog sajta ili cele adrese na sajtu. Tako recimo adresa http://www.baguje.com/2009/05/kako-da-skratite-url.html može dobiti mnogo kraći oblik http://is.gd/3sk87. Svakim danom je sve više servisa koji skraćuju vaš URL.

Ja vam sada predstavljam izuzetno mali programčić uz pomoć koga ćete skratiti vašu željenu adresu na većini ovih servisa odjednom, i na kraju dobiti spisak koji možete iskoristiti kako vam je volja.

Reč je o programu MURLS, koji je popuno besplatan i otvorenog koda. Sve što vam treba da bi ga pokrenuli jeste .NET koga možete preuzeti ovde (preuzimanje i instalacija je potrebna samo ukoliko MURLS ne možete da pokrenete).

Pustupak skraćivanja je krajnje jednostavan. Posetite adresu http://code.google.com/p/murls/, kliknite na vezu “Download MURLS.exe”, sačuvajte programčić od svega 300 kb, i pokrenite ga.

Kada ste pokrenuli program, jednostavno unesite adresu koju želite da skratite u polje “URL” i kliknite na dugme “Shorten URL”. To je to … program će početi da vam skraćuje URL na svakom od servisa koje podržava. Na kraju, možete kopirati adresu tako što ćete kliknuti dva puta na link i pojaviće vam se obaveštenje da ste uspešno kopirali skraćeni URL.

Uživajte!

Exit mobile version