Baguje.COM

Kako da skidate klipove sa Youtube sajta ?

 Jedno od češćih pitanja koje mi postavljaju i koje vidim da muči mnogo korisnika na Internetu je kako da preuzmu/skinu/daunloduju klip ili pesmu sa Youtube sajta. Postavlja se pitanje zašto ljudi toliko žele da imaju klip na svom računaru. Jedini odgovor je taj da klip kasnije mogu da pogledaju kad god hoće, bez otvaranja Youtube sajta i bez Internet konekcije. Isto tako, korisnici koji plaćaju Internet na protok, time smanjuju značajno protok, jer ne moraju učitavati klip svaki put kada žele da ga pogledaju. Takođe, neki od njih preuzimaju klipove kako bi ih koristili na svojim mobilnim telefonima, Ipod uređajima ili igračkim konzolama.

Ranije sam već pisao u više navrata o rešenju ovog problema, pa tako možete da vidite moje postove u vezi ove tematike u kategoriji Youtube. Ovim postom želim da vam dam spisak alatki uz pomoć kojih možete da skinete klip sa Youtuba na vaš računar.

Spisak sam podelio u 3 grupe, veb servisi, dodaci za brauzere, i programi na računaru.

Onlajn servisi za skidanje Youtube klipova:

Veb servisi su veb sajtovi koji vam daju mogućnost preuzimanja Youtube klipa na vaš računar. Neki od njih nude napredne opcije konvertovanja klipa u druge video formate. Spisak je napravljen od 10 besplatnih servisa koji nude opciju preuzimanja klipova.

1. Keepvid: Odličan servis, korisnik samo treba da unese adresu klipa sa Youtuba na sajtu i preuzme klip u slabijem ili boljem kvalitetu. Servis radi i sa ostalim sajtovima za gledanje klipova kao što su Myspace ili Dailymotion.

keepvid sajt

2. Zamzar: Servis koji vam ne omogućava samo da skinete klip, nego da ga usput i konvertujete u više različitih formata. Odlično za korisnike koji žele klip u drugom formatu, a ne žele da koriste neki program kasnije na računaru za obavljanje ovog posla.

Zamzar sajt

3. KCoolOnline: Trenutno podržava 231 video portal uključujući i Youtube. Ima veoma jednostavan interfejs. Sve što treba da uradite je da unesete adresu klipa i kliknete jedno dugme. Odlično za korisnike koji gledaju klipove i na drugim sajtovima sem Youtuba.

KCoolOnline sajt

4. SaveVid: Omogućava preuzimanje u .flv i .mp4 formatu. Sajt nudi kategorisanja klipova, arhivu, top 10 preuzetih klipova i još mnogo toga.

SaveVid sajt

5. Vidgrab: Sličan kao i prethodni, sa tim što nudi preuzimanje klipova u originalnom formatu. Takođe nudi spisak popularnih klipova na sajtu koje možete direktno skinuti na računar.

Vidgrab sajt

6. Vixy: Vixy je video konvertor koji podržava Youtube klipove. Klipovi mogu da se preuzmu u formatima kao što su .avi, .3gp, .mov ili .mp4

Vixy sajt

7. KeepTube:  Online servis za preuzimanje klipova sa mogućnošću pregleda klipa pre skidanja i konvertovanja u različitim formatima i različitog kvaliteta.

KeepTube sajt

8. KissYoutube: Sličan servis kao prethodni. Samo dodate kiss nakon www. u adresi klipa sa Youtube sajta i automatski počinje preuzimanje.

KissYoutube sajt

9. Video Getting: Još jedan servis koji kombinuje preuzimanje i konvertovanje klipova u jednom interfejsu. Korisnik unese adresu klipa i može da ga preuzme u 9 različitih formata.

Video Getting sajt

Dodaci za veb brauzere

Spisak od 10 dodataka (addons, extensions) za veb brauzere kao što su Mozilla Firefox i Internet Explorer a uz pomoć kojih možete da preuzimate klipove sa video portala kao što su YouTube.

1. Video Download Helper (Firefox): Jedan od najpopularnijih dodataka za Firefox. Podržava mnogo video portala. Dodatak će da promeni svoju status ikonicu svaki put kada je u mogućnosti da preuzme klip. Dakle, posetite sajt i odaberete klip i jednostavno kliknete na ikonicu ovog dodatka i preuzimanje može da počne.

Video Download Helper sajt

2. NetVideoHunter (Firefox):

NetVideoHunter: Prepoznaje Youtube klipove i automatski ih dodaje na spisak za preuzimanje koji možete pokrenuti odmah ili kasnije kada želite. Klipove možete puštati i u samom dodatku takođe.

3. Viloader (Firefox, Internet Explorer, Opera): Dodak koji možete instalirati u 3 razlličita brauzera. Nudi mogućnost integrisanja u desni klik, tako da samo odaberete opciju na klipu i preuzmete ga.

Viloader sajt

4. IE7Pro: IE7Pro podržava Internet Explorer 8 kao što samo ime dodatka kaže. Uz ovaj dodatak, dobićete vezu za preuzimanje klipa odmah uz opis istog prilikom gledanja na sajtu Youtube.

IE7Pro sajt

5. Flash Video Downloader (Firefox, Internet Explorer, Opera): Još jedan od dodataka koji obavlja isti posao sa tim da je jedna od retkih koji radi sa najnovijom verzijom Opera 10 veb brauzera.

6. Google Chrome Bookmarklet: Korisnici mogu da koriste bookrmarklet tj. bookmarks uz pomoć koga mogu da skinu klip sa Youtube sajta. Sve što treba da uradite je da napravite novi bookmark u vašem veb brauzeru i dodate sledeći kod u URL polje:

javascript:window.location.href = 'http://youtube.com/get_video?video_id=' + swfArgs['video_id']+ "&fmt=18" + "&l=" + swfArgs['l'] + "&sk=" + swfArgs['sk'] + '&fmt_map' + swfArgs['fmt_map'] + '&t=' + swfArgs['t'];

Nakon toga, klikom na ovaj bookmark kada se nalazite na stranici Youtube i gledate klip će automatski da počne preuzimanje.

Programi za računar

Spisak sadrži programe za popularne operativne sisteme koji omogućuju korisnicima da preuzimaju klipove sa Youtube sajta.

1. Free FLV Converter (Windows):

Free FLV Converter: Program koji pruža mogućnost preuzimanja i konvertovanja klipova sa različitih video portala, a između ostalog i Youtuba. Takođe, imate mogućnost preuzimanja više klipova istovremeno.

2. Orbit Downloader (Windows) : Orbit je veoma popularan program za download koji ima podršku za mnogo sajtova kao što su Youtube. Integriše se sa veb brauzerima i nudi vam GRAB modul koji “hvata” klipove i druge multimedijalne formate i pruža vam mogućnost preuzimanja.

Orbit Downloader sajt

3. Youtube-DL (Linux, Windows): Program za komandnu liniju za skidanje klipova sa Youtuba.

Youtube-DL

4. Abby and CCLive (Linux): Abby je program za skidanje klipova sa Youtube a radi isključivo na Linux operativnim sistemima.

Abby and CClive

5. GetTube (Mac): Program za Apple Mac računare uz pomoć koga možete obavljati ovaj posao.

GetTube sajt

 

Postoji na hiljade drugi programa, veb servisa ili dodataka za brauzere uz pomoć koji možete da preuzimate klipove sa Youtuba i sličnih sajtova. Ja sam vam neveo samo neke. Ukoliko znate za neki drugi, a da je dobar i besplatan, slobodno ostavite vaš komentar ispod ovog posta.

Exit mobile version