Baguje.COM

Kako da koristite Facebook chat bez Facebooka?

UPDATE: Facebook je od nedavno omogućio dopisivanje bez posete sajta uz pomoć programa Facebook Messanger.

Uz Facebook dolazi odlična opcija za dopisivanje uz pomoć koje možete da se dopisujete sa prijateljima u realnom vremenu bez istanalcije ikakvog dodatnog sofrvera za dopisivanje. Sve što zahteva ovaj chat jeste da ste učitali Facebook sajt.

Ukoliko vam se ne dopada to da morate svaki put da učitavate Facebook sajt kako bi se dopisivali sa prijateljima, nudim vam nekoliko alternativnih rešenja.

Facebook Chat u vašem veb brauzeru.

Meebo, je odlična veb aplikacija za dopisivanje koja takođe podržava Facebook chat. Možete se konektovati na Facebook nalog preko Facebook Connect servisa i odmah početi sa dopisivanjem sa vašim FB prijateljima bez učitavanja FB sajta.

Ovde postoje dve prednosti – možete korsitit Facebook chat bez učitavanja Facebook sajta ukoliko je on blokiran u vašoj firmi ili kancelariji, i druga, možete se konektovati na više servisa za dopisivanje sa jednog sajta.

Facebook Chat programi za vaš računar

ChitChat – je Windows desktop program za Facebook chat koji vam omogućava dopisivanje u prozorima sa tabovima, tj. olakšava dopisivanje sa više prijatelja istovremeno. Takođe će vam javljati notifikacije tj. obaveštanje u sistemskom treju (Windows tray) kada se vaši prijatelji pojave online ili kada se diskonektuju.

Digsby – Ovo je još jedan veoma moćan program koji vam omogućuje dopisivanje sa Facebook prijateljima. Pored toga, možete da se konektujete i na ostale servise za dopisivanje kao što su Gtalk, MSN, ICQ, Yahoo i mnoge druge. I pored svega toga, možete da primate obaveštenja o novim twitovima, Facebook novostima, Gmail pošti i dr.

Ukoliko imate više naloga na Facebooku (recimo vi i vaša supruga/devojka), možete ih sve dodati u jednom prozoru. Facebook chat ne dozvoljava audio i video pozive, a uz pomoć Digsby program je i ovo moguće.

Pidgin – Pošto Facebook chat nije zvanično podržan u Pidginu, postoji besplatan dodatak koji vam omogućuje da se konektujete na Facebook chat iz Pidgina. Kao i Digsby, Pidgin vam takođe omogućava da se konektujete na više Facebook naloga istovremeno iz istog programa.

Pidgin vs Digsby – Pidgin će pokazati sve vaše Facebook prijatelje i jednoj ogromnoj listi, dok će Digsby da ih grupiše u više spiskova kao što je to na Facebook sajtu. Takođe, Pidgin je program isključivo namenjen za dopisivanje, dok će Digsby da vam pokaže obaveštenja kada vam recimo prijatelj pošalje poruku, napiše nešto na vašem Facebook zidu ili bilo šta drugo.

Exit mobile version