Baguje.COM

Kako da pronađete starije verzije vašeg omiljenog programa?

Zašto da koristite starije programe ? Jedan od glavnih razloga je taj što možda niste tip osobe koja poboljšava hardver računara svaka dva meseca, pa vam neki noviji programi ne rade dobro na starijim i sporijim računarima. Zašto biste se mučili sa recimo usporenim MSN mesendžerom koji zahteva malo jač računar kada možete i dalje da koristite stariju verziju. Isto tako, bilo koji drugi program novije verzije je zahtevniji i sporiji na slabijim računarima, pa upotreba starog, a i dalje dobrog programa može samo da vam ide u prilog.

Programeri obično ne stavljaju starije verzije svoj programa na sajt kako bismo ih preuzeli, baš zbog toga što žele da proguraju novije. Ukoliko imate problema sa pronalaskom starije verzije programa koji želite da koristite, posetite sajt koji vam upravo prezentujem.

 

Oldversion.com je sajt koji kategorizuje programe po tipu i onda za svaki program dobićete spisak dostupnih starijih verzija! Ukratko, to je arhiva starih softvera. Možete, recimo, da preuzmete i prvu verziju MSN mesendžera koji je manji od pola megabajta!

Recimo, ukoliko vam Winamp 2.95 odgovara, uopšte nema potrebe da koristite veriju 5 koja je u mnogome sporija od pomenute, tako da vam preporučujem da, kao i ja, koristite stariju verziju koja će isto tako besprekorno raditi. Kako moto ovog sajta glasi: Novije nije uvek bolje !

 

Još jedan sajt o kome sam pisao nudi slične mogućnosti, a to je Filehippo.com

 

Uživajte!

Exit mobile version