Baguje.COM

Kako da nadgledate protok Internet konekcije ?

Povodom prošlog posta o tome kako da ubrzate Internet, napomenuo sam da je veoma bitno da znate koji procesi i programi vam "jedu" protok. Kako bi nadgledali koji su to procesi i koliko oni troše od vašeg protoka, treba vam program koji ću sada predstaviti.

iTraffic Monitor je besplatan program za nadgledanje i pravljenje izveštaja o protoku i potrošnji Interneta koji omogućava pravljenje grafikona u realnom vremenu. Daje vam detaljne statistike na dnevnoj, nedeljnoj, mesečnoj i godišnjoj osnovi. Upotrebom ovog besplatnog programa, možete veoma lako nadgledati Internet aktivnosti i protok svog računara.

Program pored toga može da filtrira mrežni protok ili protok sa određene IP adrese upotrebom WinPcapa. Takođe generiše grafičke izveštaje koji se mogu podešavati po potrebi, bilo da želite da menjate font, tj. izgled slova, boju, stilove itd.

Takođe, postoji i opcija "Bandwidth Stop Watch" tj. štoperica protoka uz pomoć koje možete da pogledate potrošnju u određenom vremenskom intervalu. Izveštaji vam omogućuju pregled koliko ste tačno podataka preuzeli i poslali. Možete da birate interval od jednog dana, nedeje, meseca i godine. I pored svega toga, možete da izvezete izveštaj u excel tabelu ukoliko za to imate potrebe. Browse opcija vam omogućava da pogledate protok u prošlosti.

Preuzmite besplatno iTraffic Monitor

Exit mobile version