Baguje.COM

Kako da isključite skeniranje fajlova u Firefoxu nakon skidanja?

Firefox 3.5 je poslednja verzija Mozilinog veb brauzera koja sadrži mnogo novih mogućnosti. Kada preuzimate fajl sa Interneta, jedna od "dosadnih" stvari je ta što se svaki fajl sekinira zbog virusa prilikom završetka preuzimanja. Ovo nije potrebno ukoliko znate da ste skinuli fajl sa lokacije na kojoj ste ubeđeni da nema virusa. Takođe, ovo može duže da traje ukoliko preuzimate više fajlova od jednom, stoga i vreme skeniranja zbog virusa duže traje. Takođe, ukoliko ste zaštićeni antivirusnim programom, nema potrebe da svaki fajl skenirate dva puta.

Ova opcija u Firefoxu je uključena čim se on instalira, ali ću vam pokazati kako da je isključite ukoliko vam nije potrebna kao i meni.

 

1. Otvorite novi tab u Firefoxu i ukucajte "about:config" u adresnu liniju. Dobićete sigurnosnu poruku koju morate da potvrdite klikom na dugme "I’ll be Careful, I promise"

2. Sada u filter polju ukucajte "browser.download.manager.scanWhendone". Skeniranje je uključeno po osnovnim podešavanjima.

3. Duplim klikom na polje koje ste dobili pri pretrazi i "value" će da se promeni na "false". To znači da od sada Firefox više neće skenirati fajlove nakon preuzimanja.

 

Upozorenje: Ovo koristite samo ukoliko imate uključen i aktivan antivirus.

Exit mobile version