Baguje.COM

Kako do brze defragmentacije računara ?

Želite li da na brzinu defragmentujete vaš hard disk, a nemate vremena da sačekate standardnu, dugotrajnu i mukotrpnu vindosovu defragmentaciju ? Predstavljam vam besplatan program uz pomoć koga je ovo moguće. Sledi uputstvo:

  1. Preuzmite Defraggler (oko 800 kb) sa adrese http://www.defraggler.com/download. Nakon instalacije, pokrenite program i odaberite particiju ili hard disk koji želite da defragmentujete i kliknite na drugme "Analyze" kako biste počeli.

     

  2. Kada se analiziranje particije/hard diska završi, dobićete informacije, vizuelni prikaz i spisak fragmentovanih fajlova. Jednostavnim klik na "Defrag" dugme, počinjete defragmentaciju cele particije, ili pratite dalje uputstvo ukoliko želite da defragmentujete posebno fajl po fajl.

     

  3. Odabirom izabranih fajlova, označićete ih na mapi. Možete ih defragmentovati tako što ćete kliknuti na Defrag dugme ili odabirom opcije u podmeniju koji se pojavi kada kliknete desnim tasterom vašeg miša.

     

  4. Kada je defragmentacija izvršena, spisak fajlova će biti osvežen. Tada možete odabrati druge fajlova i uraditi i za njih defragmentaciju ili analizirati drugi hard disk/particiju.

Usput, pogledajte i spisak od 5 besplatnih programa za defragmentaciju računara.

Uživajte !

Exit mobile version