Baguje.COM

Kako da otvorite .NFO fajlove ?

Mnogi korisnici koji skidaju razne stvari sa Internta se sreću sa fajlovima ekstenzije .nfo. Kada ga pokrenete, dobijate grešku i otvaraju vam se informacije o sistemu. To nije ono što ste želeli da otvorite i treba vam neki program uz pomoć koga možete da vidite šta se nalazi u tom .nfo fajlu. Možete se služiti i ranijim uputstvom koje sam pisao, a vezano za pronalazak programa za otvaranje nepoznatih ekstenzija, ili pokušati pronaći na Internetu neki od NFO pregledača.

Postoji nekoliko opcija za otvaranje i pregledanje ovih “info” fajlova. Prvi je najjednostavniji i ne zahteva nikakvu instalaciju dodatnih programa.

  1. Jednostavno kliknite desnim klikom na taj .nfo fajl.
  2. Izaberite opciju Open With (ukoliko imate više opcija, izaberite još i Choose Program…)
  3. Pronađite Notepad pod opcijom Other Programs.
  4. Kliknite na opciju Always use the selected program to open this kind of file.
  5. Kliknite Ok.

Jedna od ostalih opcija je instalacija posebnog programa za čitanje ovakvih fajlova, i ja predlažem da koristite neki program umesto prve opcije sa notepadom.

Odličan i besplatan program je DAMN nfo viewer koga možete da skinete sa Softpedije. Jednostavno ga preuzmite, instalirajte i svaki sledeći put kad pokrenete .nfo fajl otvoriće vam se u ovom programu i moći ćete da ga pročitate.

Exit mobile version