Baguje.COM

Kako da vam se automatski menja pozadina?

Ništa lepše nego kad nađete neku lepu sliku koju možete postaviti kao pozadinu za vaš desktop. Bar kod mene, jedini problem je što obično nađem više slika koje mogu postaviti kao pozadinu, i onda ne mogu da se odlučim koju bi, a istovremeno bi sve. Gadan problem. Onda na kraju moram konstantno da menjam pozadine, recimo svakih dan-dva. Ali se i dalje pojavljuje isti problem, i dalje ne mogu da odlučim koja mi je omiljena tako da ih obično vrtim sve u krug.

 

Onda sam nedavno naišao na rešenje, Majkrosoftova "moćna igračka", a još plus besplatna (gle čuda!) Windows XP Desktop Wallpaper Changer, tj. program uz pomoć koga možete automatski da menjate vašu pozadinu u određenom vremenskom intervalu. Možete da stavite da se pozadine menjaju recimo svakih 15 minuta, ili svakih 6 sati, 1, 2 dana, čak i do nedelju dana. Ovo je zaista rešilo moju muku povodom izbora slika za pozadinu. Sada jednostavno postavim sve te slike koje mi se svidjaju u određeni direktorijum i postavim ga u program, stavim da se menjaju jednom dnevno, i voila … svaki dan nova, a opet, omiljena pozadina.

Postupak:

1. Preuzmite program direktno sa Majkrosoftovog sajta (pažnja: potrebna validacija windowsa, tj. originalni windows) ili preuzmite program direktno, bez validacije, ovde. Instalirajte ga i pokrenite.

2. Kada ste instalirali i pokrenuli program on otprilike izgleda kao na slici ispod. Vas ovde zanimaju samo 3 opcije. Prva je da odaberete direktorijum gde se nalaze vaše slike koje želite da program menja. Druga je podešavanje samog intervala, i treća, najbitnija, potvrđivanje odabranih opcija 🙂

3. Dakle, odaberite direktorijum u levom gornjem uglu, i odabir slika koje se nalaze u tom direktorijumu videćete u desnom levom uglu programa. Ispod toga se nalazi traka za podešavanje vremenskog intervala menjanja pozadine, najmanji mogući je 15 minuta, a najveći mogući interval je jedna nedelja. Kada ste to odabrali, kliknite na dugme "Ok" kako bi potvrdili podešavanja.

 

To je to, program je sada pokrenut i nalazi se u sistemskom treju kod sata, primetićete malu zelenu ikonicu monitora računara. Ukoliko kliknete desnim klikom vašem miša na nju, imaćete ponuđeno nekoliko opcija. Vas će verovatno zanimati jedna, koja služi za ručnu promenu pozadine, tj. preskakanje podešavanja vremenskog intervala. Ovo koristite ukoliko vam se odabrana slika baš tog trenutka ne sviđa i želite da vidite neku drugu.

 

Pisao sam već kako da preuzmete prelepi paket pozadina za dolazeću novu verziju Windows operativnog sistema tj. Windows 7, kao i kako da najlakše pronađete pozadine za vaš desktop. Nadam se da sam i vama rešio bar jedan problem ovim postom. Uživajte!

Exit mobile version