Baguje.COM

Kako da smanjite slike samo sa jednim klikom ?

Pošto sam već opisao kako da smanjite slike preko nekih veb sajtova, sada ću vam predstaviti program koji se integriše u opcije na vašem desnom kliku i uz pomoć koga možete da smanjite veličinu vaših slika. Program je veoma jednostavan i mali, i postupak instalacije i upotrebe je skoro na nivou pregleda samih slika. Znači … ništa lakše.

 

1. Učitajte sajt http://phototoysclone.codeplex.com/Release/ProjectReleases.aspx?ReleaseId=26281 i odaberite prvu opciju tj. "ImageResizer-2.0.msi" kako bi počeli preuzimanje. Takođe, klikom na taj link, moraćete prihvatiti i uslove korišnjeća, tako da pre nego što počne preuzimanje kliknite na dugme "Accept".

2. Kada je preuzimanje završeno, instalirajte program.

3. To je to … završili ste sa najkomplikovanijim delom ovog posla. Instalirali ste program i integrisali opciju na desni klik vašeg miša.

 

Pokušajte sada da kliknete desnim klikom na sliku koju želite da smanjite, primetićete da se pojavila nova opcija "Resize Pictures". Baš kao na slici ispod

Klikom na tu opciju dobijate mogućnosti za smanjivanje slika. Odaberite jednu od ponudjenih veličina koja vam odgovara, ili kliknite na "Advanced" i unesite sami svoje proizvoljne dimnezije i kliknite na dugme "Ok" kako bi smanjili sliku. Ovim ćete napraviti duplikat slike sa novim imenom u istom direktorijumu gde je i originalna slika. Ukoliko želite da smanjite sliku bez pravljenja originala, tj. želite da presnimite original sa manjom, obeležite poslednju opciju u programu "Resize the original pictures (don’t create copies)".

Ono što ovaj program čini savršenim, pored toga što je besplatan, jednostavan, radi i na 64-bitnim sistemima,  jeste i rad sa više slika istovremeno. Samo selektujte sve slike iz direktorijuma koje želite smanjiti i odaberite opciju "Resize pictures". Ostalo će sve program da uradi za vas.

Ovaj program je odličan za smanjivanje slika ukoliko želite da ih šaljete na Internet ili recimo na Facebook.

Uživajte!

Exit mobile version