Baguje.COM

Kako da skinete sve slike iz Facebook albuma ?

UPDATE: Zbog Facebook pravila autor je rešio da ukloni ovu ekstenziju te skidanje slika uz Facebook profila više nije moguće ovim putem. Stoga predlažem da koristite alternativnu metodu.

Da li vas zamara kada morate jednu po jednu sliku da skidate iz nekog albuma koji ste pronašli na Facebooku ? Otvoriti svaku, pa desni klik, snimanje, dodavanje imena, odabir mesta gde želite snimiti … FacePAD je jednostavna alatka uz pomoć koje ćete preuzeti sve fotografije iz Facebook albuma samo jednim klikom.

FacePAD je dodatak za Firefox veb brauzer, te stoga morate koristiti FacePAD i Facebook preko Firefoxa. Postupak instalacije i upotrebe je sledeći:

1. Sa Firefoxom učitajte stranicu https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/8442 i kliknite na veliko zeleno dugme “Add to Firefox“. Zatim, nakon što se učitala nova stranica, kliknite opet veliko zeleno dugme “Accept & Install” i zatim će se pojaviti novi prozor gde ćete kliknuti na dugme “Install“. Kada je instalacija završena, restartujte vaš Firefox brauzer.

2. Kada ste ponovo upalili Firefox, učitajte Facebook i pronađite album koji želite da preuzmete. Zatim kliknite desni klik na samo ime albuma, i odaberite opciju “Download Album with FacePAD“. Čim ste kliknuli, dobićete upozorenje da će uskoro da počne preuzimanje određenog broja slika, tj. broja slika koji se nalazi u albumu. Sada samo potvrdite sa opcijom “OK

3. Čim ste potvrdili da preuzimanje može da počne, to će se i dogoditi. Biće vam ponuđeno da preuzmete sliku po sliku, tako da prvo odaberite gde želite da preuzmete sliku, tj. mesto na vašem računaru, zatim odaberite ime slike, i na kraju kliknite na dugme “Save”. Imena se automatski dodelju i predlažem da ih sami promenite kako bi kasnije lakše razaznali koja je koja slika.

Odlično video uputstvo možete pronaći i na Youtube:

Uživajte !

Exit mobile version