Baguje.COM

Kako da koristite najnovije verzije programa Google Chrome?

Google Chrome je novi veb brauzer Internet giganta Google na kome se i dalje mnogo radi kako bi se usavršio. Možda niste znali da se program izdaje u 3 verzije, stabilnoj (ona koju verovatno vi koristite), beta (izlazi 2-3 puta mesečno) i developer verzija (nova verzija bar jednom nedeljno).

 

Google objavljuje update na 3 različita tzv. kanala:

 

Vi se najverovatnije nalazite na stabilnom kanalu, ali ukoliko želite da proverite koje će nove mogućnosti imati Google Chrome u bližoj budućnosti, verovatno želite da se prebacite na Beta ili Dev kanal. Prebacivanje možete izvršiti uz pomoć malog programčića Google Channel Changer.

1. Preuzmite i instalirajte Google Chrome.

2. Preuzmite i pokrenite Google Chrome Channel Changer [100KB]. Pre toga ugasite vaš Google Chrome.

3. Odaberite jedan od tri kanala koji želite da koristite i na kraju kliknite na dugme "Update".

4. Otvorite Google Chrome, odaberite opciju za podešavanja (mala ikonica ključa), i kliknite na opciju "About Google Chrome".

5. Google Chrome će sada proveriti da li postoje nove verzije i preuzeće ih ukoliko postoje. Potrebno je kliknuti na dugme "Update" ukoliko se pronađe nova verzija.

6. Kada je preuzimanje završeno, restartujte Google Chrome. Od sada ste na najnovijoj verziji za odabrani kanal.

Zapamtite: Nećete se moći vratiti na prethodnu verziju bez brisanja i ponovnog instaliranja celog Google Chrome veb brauzera. Postoji i mogućnost da se vratite na stabilnu verziju, pa onda sačekate da se verzije trenutnog dev kanala poklope sa stabilnim.

Ukoliko vas zanimaju izmene i nove mogućnosti, možete ih pratiti za beta kanal ovde a za dev kanal ovde.

Exit mobile version