Baguje.COM

Kako da dobijate obaveštenja o dolazećim rođendanima ?

Da li se i vama dešava da zaboravite rođendan neke bitne osobe u vašem životu ? Tetke, ujaci, rođaci, prijatelji, braća, sestre, pa čak i roditelji … svi oni imaju rođendane i obraduju se svaki put kada im ih čestitate. Kod mene je problem što uopšte ne pamtim brojeve i datume, pa uvek moram naći neki vid podsetnika da me podseća da je uskoro nečiji rođendan.

Ukoliko imate slične probleme, čitajte dalje ovaj post.

 

Prestavljam vam servis na Internetu uz pomoć koga ćete uvek biti u toku sa rođendanima prijatelja, rodbine i poznanika. U pitanju je servis RSS Birthday, tj. RSS rođendan. Postupak dodavanja novih rodjendana je veoma jednostavan i izgleda otprilike ovako:

 

1. Učitajte sajt http://www.rssbirthday.net/ i u donjem levom uglu popunite formular za registraciju. Formular vam traži samo adresu e-pošte i šifru. Dakle, unesite vašu adresu i šifru i registrovani ste, jednostavno, zar ne ?

2. Čim ste se registrovali, pojaviće vam se stranica za dodavanje novih rođendana. Takođe, popunite formular sa, recimo, imenom osobe čiji je rođendan, odaberite datum pored i kliknite na dugme "Add". Primer pogledajte na slici ispod.

3. Sada, kada ste popunili spisak, jednostavno kliknite na RSS dugme "Subscribe to your feed" ()  i prijavite se preko vašeg omiljenog RSS čitača (predlažem Google Reader).

4. Ono što će vas možda još zanimati je podešavanje obaveštenja, tj. koliko dana pred rodjendan da budete obavešteni, pa tako sa desne strane izaberite u podešavanjima broj i kliknite na dugme "Save"

To je to, završili ste sa celim postupkom, bilo je lako baš kao što sam i najavio.

Od sada, jedan dan (zavisi od podešavanja) pred rodjendan osobe koje ste dodali na spisak u 2. koraku ovog uputstva, dobićete obaveštenje na vaš RSS program kao obaveštenje.

Exit mobile version