Baguje.COM

Kako da ubrzate Firefox #2 ?

FirefoxPošto sam već pisao o tome kako da ubrzate Firefox uz pomoć samo jedne opcije, verovatno ste do sada primetili razliku u paljenju i gašenju vašeg brauzera. Sada ću vam objasniti kako da ubrzate samo učitavanje veb sajtova uz pomoć Firefoxa. Ovo uputstvo je samo malo komplikovanije od prethodnog, a u mnogome ubrzava vaš Firefox.

Smanjite veličinu RAM memorije koju Firefox koristi za svoj keš

  1. Ukucajte “about:config” (bez navodnika) u polje za unošenje veb adresa u vašem Firefoxu.
  2. Pronađite “browser.sessionhistory.max_total_viewer” na spisku
  3. Podesite iznos na 0 umesto na -1 (nula)

Povećanje brzine učitavanja veb stranica

  1. Ukucajte “about:config” u polje za unošenje veb adresa u vašem Firefoxu i pritisnite enter. Standardno, Firefox radi jedan upit na veb stranici kada je učitava. Ovaj broj možete povećati tako što ćete pratiti sledeće uputstvo. Ovo zaista u mnogome ubrzava učitavanje veb stranica.
  2. Promenite sledeće stavke: Podesite  “network.http.pipelining” na “true” Podesite  “network.http.pipelining.maxrequests” na neki veći broj, recimo 10. Podesite  “network.http.proxy.pipelining” na “true” Ovo znači da će raditi 10 upita od jednom.
  3. Na kraju, kliknite desni klik bilo gde u spisku i idite na New-> Integer. Dodajte mu ime “nglayout.initialpaint.delay” i podesite broj na “0”; (nula)

Ovo podešavanje je vreme koje brauzer čeka nakon što dobije podatke. Ukoliko koristite brzu Internet vezu, sada ćete učitavati stranice mnogo brže.

Smanjite upotrebu memorije na 10 mb kada ne koristite Firefox

Ovaj mali trik će smanjiti upotrebu RAM memorije kada je Firefox minimizovan na 10 megabajta:

  1. Ukucajte about:config i pritisnite Enter.
  2. Desni klik bilo gde na spisku i izaberite New -> Boolean.
  3. U polju koje se pojavi unesite “config.trim_on_minimize” i pritisnite Enter.
  4. Sada odaberite True i stisnite Enter.
  5. Restartujte Firefox

Zapamtite: Firefox (preuzmite ga ovde) je jedan od najboljih Internet brauzera, i ove sitne “cake” će ga učiniti još boljim i bržim. Uživajte !

Exit mobile version