Baguje.COM

Kako da testirate vaš veb brauzer ?

Nakon što ste testirali brzinu vašeg kucanja, brzinu preuzimanja podataka, tj. internet konekcije, ubrzali vaš Firefox 2 puta , sada vam predstavljam odličan sajt za testiranje brzine vašeg veb brauzera.

 

1. Učitajte sajt http://service.futuremark.com/peacekeeper/run.action i sačekajte 3-4 minuta da se test završi.

2. Nakon što ste dobili rezultate imate link da testirate i drugi brauzer i uporedite testove.

 

Ovo su rezultati sa brauzerima koje ja koristim. Google Chrome, Mozila Firefox (3 verzije), Internet Explorer 8 i Safari 4.

 

Zapamtite da su mnogo bitni operativni sistem i jačina računara, tj. brzina procesora, količina RAM memorije, grafička kartica i drugo. Takođe, kod Firefoxa je bitno za brzinu i dodaci koje koristite, ja sam dobio za 70 bodova bolji rezultat kada sam pokrenuo Firefox bez ijednog dodatka (Safe Mode). Isto tako, dok radite test, pokušajte da ne otvara ništa drugo na vašem sistemu, neka je stranica sa testom jedina otvorena. Sve ovo je bitno za rezultat koji ćete na kraju dobiti.

Na samom sajtu još možete videti top performanse i brauzere koji su dobili najviše bodova.

 

Još jedna odlična stvar ovog sajta je to što možete da pokrene test koji će da proveri vaš sistem i da vam kaže koji će to veb brauzer raditi najbrže i najbolje na vašem sistem. Test možete pokrenuti sa adrese http://service.futuremark.com/peacekeeper/scan-java.action

Exit mobile version