Baguje.COM

Kako da promenite pozadinu na Twitteru?

Evo jednostavnog uputstva kako da promenite pozadinu na vašoj korisničkoj stranici na popularnom servisu za mikroblogovanje Twitteru.

Postoji više veb sajtova koji se bave isključivo ovom temom. a jedan od mojih omiljenih, i onaj koji ću opisati je http://www.twitterpatterns.com/

 

1. Otiđite na sajt http://www.twitterpatterns.com/ i pronađite patern koji vam se sviđa i kliknite na njega kako bi ga skinuli (download).

2. Preuzmite .zip paket sa slikom, i otpakujte ga negde na vaš računar.

3. Učitajte sajt www.twitter.com i idite na "Settings" pa na "Design" i onda na link "Change background image >>" pri dnu stranice.

4. Sada kliknite na dugme "Browse" i pronađite sličicu koju ste otpakovali na računaru iz drugog koraka ovog uputstva. Kada ste je pronašli, kliknite na dugme "Open" kako bi je izabrali.

5. Označite opciju "tile background" na podešavanjima za pozadinsku sliku, tj. tamo gde ste odabrali koju sliku želite. Sada potvrdite vaš izbor tako što ćete kliknuti na dugme "save changes"

 

To je to. Završili ste sa promenom izgleda vaše Twitter stranice.

 

Ukoliko ipak želite unikatnu stranicu, možete i sami da nacrtate neku sliku i postavite je na isti način kao sa ovog uputstva. Ukoliko slika nije patern, onda nemojte obeležavati opciju "title background" iz 5. koraka.

 

Još jedan odličan sajt za izbor pozadina za Twitter je i http://www.colourlovers.com/. Takođe, uz pomoć sajtova kao što su http://www.stripemania.com/ i http://www.stripegenerator.com/ možete napraviti svoju pozadinu uz neke predefinisane stavke sa njihovih sajtova. Naravno, i jednostavnom pretragom na Google možete pronaći još mnoštvo sajtova na kojima ćete biti u mogućnosti preuzeti patern pozadine. I poznati veb sajt za fotografije Flickr ima svoju kategoriju za Twitter pozadine.

Exit mobile version