Baguje.COM

Kako da promenite izgled vašeg Firefoxa?

Verovatno ste već koristili teme za Firefox, i na kraju se ipak vratili na standardnu jer je najbolja. Iskreno, mene malo zamara to što nakon svake instalirane teme moram da restartujem ceo Firefox kako bi video kakva je tema, instalacija traje duže, i na kraju mi se ne svidi, pa moram opet ceo postupak proći kako bi je uklonio.

Sada vam predstavljam mnogo brži, lakši i lepši način promene tema na Firefoxu.

U pitanju je dodatak Personas. Personas je dodatak za Firefox uz pomoć koga možete na najbrži mogući način promeniti stil i izgled vašeg omiljenog veb brauzera.

Sama instalacija je vrlo jednostavna. Odete na sajt http://www.getpersonas.com/ i kliknete na dugme “Get personas for Firefox – Free” i kliknete na “Install” u prozoru koji se pojavi. Nakon instalacije je potreban samo jedan restart Firefoxa i uživanje u novim temama može da počne.
Nakon što ste instalira dodatak i restartovali vaš Firefox, otvoriće vam se stranica za Personas dodatak na kome možete birati teme. Instalacija tema je više nego jednostavna. Samo prevucite vašeg miša preko teme na tom sajtu i pogledajte odmah kako ona izgleda, ukoliko vam se svidi, jednostavno samo kliknite na sličicu i tema je zapamćena i promenjena.

Takođe, ukoliko vam se ni jedna od ponudjenih ne svidja, možete koristiti neke od već instaliranih, a koje su došle uz sam dodatak. Primetićete da se pojavila nova ikonica u donjem levom uglu vašeg Firefoxa, mala ikonica lisice, kliknite na nju levim tasterom miša i odaberite kategoriju koju želite, prevucite miša preko teme koju želite da vidite i sačekajte da se izgled Firefoxa promeni. Ukoliko vam se dopada, samo kliknite na nju i to je sve.

Eto, opisao sam vam kako da na najbrži i najlakši način “obučete” vaš Firefox.

Ukoliko ste ipak navikli da se i ikonice dugmića u Firefoxu menjaju, onda morate koristiti zasebne “prave” teme za Firefox, i proći kroz dugi postupak koji sam gore naveo. Ovakve teme možete pronaći na adresi https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/browse/type:2 ili http://customize.org/firefox/themes

Exit mobile version