Baguje.COM

Kako da postavite sliku na Facebook?

Opisaću vam u nekoliko koraka kako da dodate slike (napravite album) na Facebooku. Pošto sam u prošlom članku napisao kako da napravite Facebook nalog, ovo je najčešće pitanje koje mi sledeće postavljaju.

Facebook je odličan način da podelite vaše informacije, novosti i ostale stvari sa vašim prijateljima i porodicom. Najbolje od svega, možete da pokažete i slike sa bitnijih dešavanja u vašem životu.

1. Prvi korak, kao i obično je da se prijavite na Facebook i učitate početnu stranicu. Sa desne strane prozora, kliknite na opciju “Photos“, ili “Slike” ukoliko korisite Facebook na srpskom jeziku. Nakon učitavanja stranice, kliknite na vezu “Create a photo album“.

2. Zatim unesite ime albuma, lokaciju i privatnost. U polju “Privacy” popunjavate kome dozvoljavate da vidi vaš album. Da li su to samo prijatelji, prijatelji prijatelja, ili svi. Nakon što ste uneli tražene informacije, kliknite na dugme “Share“. Primer možete videti na slici ispod.


3.
Na sledećoj stranici će vam tražiti da instalirate dotatak (plugin) za vaš Internet brauzer, ili da potvrdite verifikaciju te stranice. Verifikacija je sigurna, i vaš računar vas to pita iz sigurnosnih razloga. Dozvolite Facebooku da instalira dodatak ili da verifikuje aplikaciju.

Sada ćete imati mogućnost da dodate direktorijum/mesto sa vašeg računara gde se nalaze vaše slike koje želite da pošaljete. Možete ili izabrati sve slike iz direktorijuma, ili ručno odabrati određene ponaosob. Takođe možete izabrati više slika iz različitih direktorijuma. Kada ste završili za izborom, kliknite na dugme “Upload“. Tog trenutka počinje slanje slika u vaš album, i ovo može da potraje u zavisnosti od brzine vaše Internet konekcije i broja odabranih slika. Kada se slanje slika u vaš album završi, obavestiće vas sa potvrdnom porukom.

4. Na sledećoj stranici ćete imati opciju za odabir jedne slike za glavnu, tj. onu koja će biti omot albuma. Takođe možete dodati posebno naslove (caption) za svaku sliku i označiti (tag) osobe u njima. Da bi označili nekoga, stavite strelicu vašeg miša na osobu, i kliknite na nju, zatim unesite ime osobe koju ste “kliknuli”. Ukoliko je ta osoba u vašem spisku prijatelja na Facebooku, možete je povezati sa profilom u padajućem meniju.

5. Kada ste završili sa naslovima i označavanjem, kliknite na dugme “Save changes“. Sa ovim korakom uspešno ste napravili vaš prvi Facebook album, i postavili slike u njega. Čestitam.

Upozorenje: Možete da pošaljete maksimalno 60 slika po albumu, a ukoliko želite da pošaljete više, napravite novi album istim postupkom.

Exit mobile version