Baguje.COM

Kako da osvežite vaše programe na računaru ?

Kako da proverite poslednje verzije vaših omiljenih programa bez gledanja različitih sajtova svaki dan kako bi videli da li vaš program ima apdejt, tj. novu verziju. Osvežavanje programa se radi najčešće iz sigurnosnih razloga, jer se u novijim verzijama popravljaju greške, propusti i slični nedostaci. Takođe, uz novije i poboljšane verzije, stižu i nove mogućnosti i opcije, te stoga svakome preporučujem da uvek koristi najnoviju verziju bilo kog programa.

Postupak koji sam naveo je dosta mukotrpan i oduzima mnogo vremena, pa ću vam objasniti kako da uz pomoć samo jednog sajta/programa proverite svaki program na vašem računaru.

Pre početka bilo čega, proverite tačnu verziju vašeg programa tako što ćete otići na “Help – About“.

Prva opcija je da posetite sajt http://www.filehippo.com i pronađete kategoriju softvera i vidite da li postoji novija verzija. Ukoliko ste pronašli željeni program i videli da ima nova verzija, kliknite na zeleno dugme “Download” koje se nalazi u gornjem desnom uglu stranice. Nakon nekoliko trenutaka, preuzimanje može da počne. Kada se završi, jednostavno instalirajte program preko postojećeg, sa tim da ste ugasili program koji osvežavate.

Druga, mnogo lakša opcija jeste da preuzmete program “Update checker” sa sajta http://www.filehippo.com/updatechecker/ ili pratite direktno ovu vezu. Instalirajte program i kada se pokrene, izvršiće se skreniranje vašeg sistema i postojećih verzija programa. Rezultati će biti upoređeni sa trenutnim, novijim verzijama sa njihovog sajta, i biće vam ponuđena opcija preuzimanja programa tj. osveženja ukoliko ona postoje.

Neki programi imaju automatski apdejt, tj. osveženje, i možete i tako osvežiti svoj program. Neki od njih su i Mozilla Firefox, Google Chrome, Google Earth, Picasa photo viewer i drugi.

Exit mobile version