Baguje.COM

Kako da napravite Facebook grupu?

Verovatno dobijate svakodnevno pozive da uđete u neku grupu na Facebooku. Pitate li se kako se pravi grupa na Facebooku? To je vrlo jednostavno ukoliko pronađete vezu za pravljenje same grupe. Dakle, idemo postepeno, korak po korak.

Postupak

  1. Prijavite se na Facebook, ili napravite nalog ukoliko ga nemate.
  2. Idite na vaš profil i na njemu na karticu “Info“. Ispod ćete naći spisak grupa u kojima se trenutno nalazite pa kliknite na vezu iznad “See all“.
  3. Sada kliknite na vezu “Create a new group” na vrhu stranice ili pratite direktno ovu vezu.
  4. Popunite podatke o grupi u poljima za to. Ono što je jedino obavezno za popunavanje i ne sme da se preskoči su podaci o imenu grupe, mreži grupe, opisu i tipu. Sve ostalo možete da preskočite.
  5. Kada ste završili, kliknite na dugme “Create group“.
  6. Na sledećoj stranici popunjavate ostala polja kao što su slika grupe, sajt, i ostale sitnice. Ništa od ovoga nije potrebno i  možete preskočiti tako što ćete kliknuti na link “Skip” pri dnu stranice.
  7. Kada ste završili sa prethodnim korakom, pitaće vas da li da postavi na vaš profil informaciju da ste napravili grupu, ovo možete da potvrdite ili da preskočite. Ukoliko je sve u redu, sledeći korak je poziv vaših prijatelja u grupu. Jednostavnim odabirom prijatelja sa spiska i klikom na dugme “Send invites” pozivate prijatelje da se pridruže grupi. Da, to je upravo ono što i vi dobijate svakodnevno a o čemu sam pričao na početku ovog uputstva.

Pa … verovatno niste ni primećivali vezu za pravljenje grupe ranije .. iskren da budem, nisam ni ja do nedavno.

Zapamtite, niko od nas ne voli kada dobija mnogo poziva za grupe dnevno, te stoga pazite da ne dosadite prijateljima tako što ćete preterivati sa pozivima.

Exit mobile version