Baguje.COM

Kako da koristite Google Chrome?

Google Chrome je novi veb brauzer velikog veb giganta Google. Gugl Hrom je veb brauzer minimalističkog dizajna, uz kombinaciju brzine, sigurnosti i novih mogućnosti garantuje vam uživanje u toku surfovanja Internetom.

Iako je izašao pre nekoliko meseci, već je ušao u trku na polju veb brauzera širom sveta. Prema statistikama iz marta 2009. godine, već ima 4.2% udela među popularnijim brauzerima kao što su Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera i Safari.

Upotreba je daleko najjednostavnija i program je pravi hit medju početnicima. Kao što sam rekao, program krasi jednostavan dizajn, mnogo dobrih i korisnih opcija, lak uvoz podešavanja (favorites, zapamćene šifre, itd.) iz većine drugih veb brauzera, lako pamćenje željenih adresa, brza pretraga istorije učitavanja stranica, “tajni mod” za surfovanje (incognito) i mnoge druge stvari.

Jedna od najboljih stvari kod Hroma je stranica novog taba, koja vam nudi prikaz 9 najposećenih veb adresa iz istorije vašeg surfovanja. Primer se vidi na slici ispod.

Kako bi ga koristili, dovoljno je da odete na adresu http://www.google.com/chrome/, kliknete na dugme “Download” i prihvatite uslove korišćenja na sledećoj stranici. Preuzimanje može da počne. Sama instalacija je oko pola megabajta, i kada je preuzmete i pokrenete, ona dalje preuzima sam program Google Chrome i instalira ga. Nakon instalacije, možete da uživate u čarima koje su vam pružili Google i njihov novi veb brazuer Google Chrome.

Primetićete da će vam se guglovi servisi (gmail, docs, picasa, google pretraživač, blogger itd.) mnogo brže učitavati.

Exit mobile version