Baguje.COM

Kako da dodate spisak omiljenih sajtova na vaš blog?

Verovatno ste primetili na više blogova da imaju spisak omiljenih sajtova i drugih blogova koje prate. Da li želite i vi da dodate takav spisak na vaš blog ?

Postupak je veoma lak, pratite:

1. Prijavite se na vaš Blogger blog, i kliknite na opciju “Layout” pa zatim na “Page Elements“.

2. Sada imate prikaz teme vašeg bloga i mogućnost izmene. Izaberite mesto gde želite da se pojavi spisak omiljenih sajtova i kliknite na dugme “Add a Gadget“.

3. Nakon što ste kliknuli, pojaviće vam se spisak dodataka koje možete dodati na vaš blog. Nas sada zanima iključivo pisak sajtova, tako da na ovoj stranici, negde na sredini, pronađite “Link List” i kliknite na veliki plus (+) kako biste otvorili podešavanje za ovaj dodatak.

4. Sada imate ponudjeno nekoliko opcija. Prva opcija je ime samog dodatka, i to možete nazvati recimo “omiljeni sajtovi”. Sledeća opcija je broj linkova/veza koji želite da se pojavi, ukoliko ne želite da budete ograničeni sa brojem, ovo polje ostavite prazno. Sledeće je tip sortiranja linkova, tu možete odabrati da nema sortiranja, da je sortiranje po abecedi, ili kontra.

Nas zanimaju sledeće dve opcije. Prva je “New Site URL” i tu unosite adresu vašeg prvom omiljenog sajta. Sledeća opcija “New Site Name” je ime omiljenog sajta. Tu ćete uneti neko opisno ime. Recimo, kako bi dodali ovaj blog, u URL unesete http://www.baguje.com a u ime stavite samo “Kako da ?”. Kada ste završili sa ovim, kliknite na dugme “ADD LINK“, i nakon što ste kliknuli link je dodat. Sada možete dodati još sajtova ukoliko želite stim da sada popunjavate samo poslednje dve opcije. Kada ste sve završili, kliknite na veliko narandžasto dugme “SAVE“.

Gotovo ! Završili ste proces i spisak vaših omiljenih sajtova je dodat na vaš blog.

Mali trik: Ovo ne mora da bude samo spisak vaših omiljenih sajtova, tu možete da postavite i recimo neke vaše omiljene postove koje ste pisali, ili adresu do vašeg profila na Facebooku, Twitteru, ili nekom drugom sajtu.

Exit mobile version