Baguje.COM

Kako da ubrzate Firefox?

Pretpostavljam da većina vas koristi Firefox kao svoj Internet brauzer, a ukoliko ne koristitite toplo vam ga preporučujem. Ukoliko ne znate, to je nešto slično kao Internet Explorer, program uz pomoć koga učitavate veb sajtove na Internetu, samo mnogo bolje, brže i sigurnije. Ukoliko želite da ga preuzmete, idite na sajt www.getfirefox.com.

Ovo kraće uputstvo je o tome kako da ga još više ubrzate. Verovatno ste nagomilali ekstenzija/dodataka i samo pokretanje traje duže nego što ste mislili da će trajati. Jedno od mogućnosti ubrzanja je smanjite broj dana čuvanja istorije samog programa.

Ukoliko niste znali, Firefox čuva istoriju svih pretraga, učitanih stranica, prijava i svega ostalog 90 dana. Ukoliko je prošlo 90 dana vašeg korišćenja ovog brauzera, verovatno primećujete da je samo podizanje programa dosta sporije nego kada ste ga počeli koristiti. Najčešći razlog ovome je upravo ogromna istorija. A ukoliko ste kao ja, posećujete više od 50 različitih stranica dnevno, ovo zaista može da bude “bolno”.

Kako biste smanjili broj dana čuvanja istorije, tj, ubrzali sam program, otiđite u podešavanja i na kartici “Privacy” i u opciji “Keep my history for at least” promenite broj 90 na recimo 5 do 10 dana. Da biste primetili ubrzanje, morate očistiti istoriju, a najbrži način da to uradite jeste da odete na opciju “Tools -> Clear private data”.

Exit mobile version