Baguje.COM

Kako da koristite Yahoo messenger?

Još jedan u nizu uputstava o programima za dopisivanje preko Interneta. Yahoo messenger je program za dopisivanje preko Interneta i takođe, kao i Skype, omogućuje pozivanje običnog telefona preko računara tj. samog programa. Objasniću vam kako da se registrujete na Yahoo i kako da počnete sa dopisivanjem preko ovog, relativno lakog za korišćenje, programa.

1. Prvi korak je da učitate sajt www.yahoo.com i kliknite na “Sign up” dugme koje se nalazi na sredini stranice sa desne strane ili direktno pratite ovu vezu. Otvoriće vam se formular za unos podatka, unesite ih redom i kliknite na dugme “Create my account“. Ukoliko je sve uspešno pojaviće vam se stranica da ste uspešno popunili sve podatke i da možete da koristite sve Yahoo servise. Samom registracijom, možete da koriste i Yahoo! mail, i vaša nova adresa e-pošte je korisničkoime@yahoo.com. Ukoliko želite samo da se dopisujete, ovim korakom ste završili registraciju tj. prvi korak.

2. Sada otiđite na stranicu samog programa za dopisivanje na adresi http://messenger.yahoo.com/ i preuzmite program tako što ćete kliknuti na žuto dugme “Download now”. Kada se završi preuzimanje, pokrenite instalaciju i pratite jednostavne korake. Nakon završetka instalacije, upalite program i unestite vaše korisničko ime i loznku koju ste uneli u formularu u koraku broj 1. ovog uputstva.

3. Nakon što ste pokrenuli program, pojaviće vam se dobrodošlica i sam program, koji liči na ostale programe istog tipa. Gornji deo su vaši podaci, vaša status poruka, slika itd. Onda sledi spisak prijatelja, i pri dnu opcija za dodavanje prijatelja, reklama i polje za Yahoo pretragu. Kako biste počeli da se dopisujete, morate dodati nekog prijatelja čije korisničko ime znate unapred. Jednostavno kliknete na dugme Add a contact i unesete korisničko ime ili adresu e-pošte prijatelja. Takođe, postoji mogućnost da dodate i prijatelje koji imaju registrovan nalog na MSN-u.

4. Kada ste dodali osobu sa kojom želite da se dopisujete, i ta osoba je odobrila to, pojaviće vam se u spisku prijatelja. Kliknuvši dva puta na njegovo ime, otvara se prozorčić da dopisivanje i razgovor može da počne.

Uživajte!

Exit mobile version